Campanya TRENCATÒPICS

La campanya TRENCATÒPICS neix de la voluntat de les entitats socials que formen la Comissió de Migracions d’ECAS de donar a conèixer a la ciutadania les històries amb què ens trobem dia a dia els professionals: històries d’ homes, dones, joves, adults, vells…; de persones de Gàmbia, del Marroc, de Colòmbia, de Paquistan, de l’Equador…; immigrants de diferents indrets i de diferents origens socials que s’esforcen, treballen per a la seva integració social i superen les dificultats i les traves amb què es troben.  Històries de migracions. Històries d’esforç, constància i superació. De persones amb qui tenim moltes coses en comú i que avui formen part del divers teixit associatiu del nostre país. Persones que són resilients, cooperants, solidàries… de les quals podem aprendre molt i a les quals val la pena acostar-se.

La campanya TRENCATÒPICS sorgeix de la constatació que sovint concebem les persones immigrants com a receptores de serveis públics, i no com a actors actius. Idees com que les persones immigrants no s’integren, no interactuen amb la població autòctona, no aprenen català o són culturalment anacròniques, s’acostumen a aplicar al conjunt de les persones immigrants, englobant-les totes en un mateix clixé que pot arribar a conformar un imaginari col·lectiu que no es correspon amb la realitat.

Afortunadament, des de l’experiència de les entitats socials de suport a la immigració que formem la Comissió de Migracions d’ECAS coneixem l’enorme heterogeneïtat de les trajectòries migratòries, els orígens, les situacions familiars, les procedències, les classes socials, els interessos i les motivacions per a emigrar. Coneixem molts casos de persones amb noms i cognoms que trenquen aquestes idees preconcebudes, i que són les que us acostem amb la campanya TRENCATÒPICS.

Amb el suport de:

Ajuntament BCN_logo llimaESQUERRA

Anuncis

Un pensament sobre “Campanya TRENCATÒPICS

  1. Retroenllaç: La campanya TRENCATÒPICS: desvetlla l’esperit integrador de les persones nouvingudes | I-mpacte / Newsletter Servei Solidari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s