Històries de migracions. Històries d’esforç, constància i superació

TRENCATÒPICS

Sovint les persones immigrants són concebudes com a receptores de serveis públics, i no com a actors actius. Idees com que les persones immigrants no s’integren, no interactuen amb la població autòctona, no aprenen català o són culturalment anacròniques, són idees que engloben el conjunt de les persones immigrants en un mateix clixé i que poden arribar a conformar un imaginari col·lectiu de la nostra societat.

Afortunadament, des de l’experiència de les entitats socials de suport a la immigració que formem la Comissió de Migracions d’ECAS coneixem l’enorme heterogeneïtat de les trajectòries migratòries, els orígens, les situacions familiars, les procedències, les classes socials, els interessos i les motivacions per a emigrar. Coneixem molts casos de persones amb noms i cognoms que trenquen aquestes idees preconcebudes.

Amb la campanya TRENCATÒPICS volem donar a conèixer a la ciutadania les històries que quotidianament ens trobem a les entitats socials: històries d’ homes, dones, joves, adults, vells…; de persones de Gàmbia, del Marroc, de Colòmbia, de Paquistan, de l’Equador…; immigrants de diferents indrets i de diferents origens socials que s’esforcen, treballen per a la seva integració social i superen les dificultats i les traves amb què es troben. Persones amb qui tenim moltes coses en comú, que avui formen part del divers teixit associatiu i que són resilients, cooperants, solidaris…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s